Незадавшаяся комедія про російських туристів і німецького кілера в турецькому готелі

All inclusive, або Все включено (2011) /

Режисер: Едуард Радзюкевич

У ролях: Михайло Беспалов, Марина Александрова, Федір Добронравов, Едуард Радзюкевич, Нонна Гришаєва

Процвітаючий ветеринар-ловелас робить пластику нещасним болонкам і дещо інше їх заможним господиням. Один недоброзичливий олігарх ловить ветеринара, які приймають ванну з його дружиною, і в прямому сенсі спускає на бідолаху собак. Герою вдається втекти під чужим ім’ям і відразу в Туреччину, де трудиться аниматоршей донька олігарха. Дізнавшись про це, він вирішує закрутити роман з дівчиною.

Радзюкевич вже працював режисером на серіалах «Татусеві дочки», «Моя прекрасна няня» і «Хто в домі господар».

«Все включено» – система проживання у готелях, при якій у вартість путівки входить харчування, а також ряд послуг, що надаються готелем.

Фільм знімали в п’ятизірковому готелі «Calista Luxury Resort».

Селяни спогадів про кращих російських комедіях останніх років («День радіо» (2008)? «Любов-морква» (2007)? «Про що говорять чоловіки» (2010)?) рано чи пізно змушують визнати «Все включено» несмішний навіть на їхньому тлі. Адже мова йде про фільм, в якому задіяна відразу половина каста «Шість кадрів» і чи не єдина комедійна актриса сучасного російського кіно Нонна Гришаєва. Без вдалих моментів обійтися не могло просто фізично, проте, кожна з таких жартів схожа на випадково вижив, який не знає, чим себе зайняти в епіцентрі тільки що отгремевшей катастрофи. У своєму повнометражному дебюті режисер Едуард Радзюкевич (резидент все тих же «Шість кадрів») ніяк не може подолати звичну телевізійну скетчевость. Інша справа, що без неї «Все включено» і зовсім перетворилося б у «Все вимкнено», а турецький готель, де все йде зовсім не за планом, в готель радянський, де вже ніхто і нікуди не йде.

Тим часом з планом, читай сценарієм, тут така біда, що хочеться відразу звинуватити авторів в півторагодинний імпровізації. Історія про ветеринара в бігах ніби хоче бути фарсом, але страждає від браку рішучості. Хоча режисер і береться обігравати бородатий анекдот про «руссо туристо», витягнувши з нього кілька чергових гегів, він незмінно впирається в «шученность» кожної із заготовлених реприз. Нарешті, в спробі пограти в щирість і характери історія розбивається про вчинене небажання акторів брати в цьому участь. В результаті ми маємо, що маємо: не смішно, не чіпляє і «не потрібен нам берег турецький».

106

“All inclusive, або Все включено” у кінотеатрах