Помірно забавна енциклопедія «постільних» історій, які можуть закінчитися дитятком в капусті

Давай зробимо дитини (2011) / Conception

комедія / мелодрама

Режисер: Джош Столберг

У ролях: Памела Эдлон, Девід Аркетт, Аарон Ешмор, Мун Бладгуд, Джулі Боуен

6

Дев’ять ніяк не пов’язаних один з одним пар, вісімнадцять доль, один і той же результат – вагітність. Хтось планував цієї дитини і робив для цього все можливе, хтось, навпаки, приділяв увагу запобіганню, а хтось навіть не думав про можливі наслідки, поглинений побутом або з’ясуванням відносин. Поки люди припускають, вищі сили мають.

Кадр з фільму «Давай зробимо дитини »

У Сари Хайланд і зіграв її бойфренда Метта Прокопа відносини і в реальному житті. Джонатан Сильверман і Джен Финнинган, зіграли тут подружжя, одружені з 2007 року

Шляхи маленьких незалежних фільмів до свого глядача бувають довгими і тернистими – так, романтична комедія «Давай зробимо дитини» була закінчена ще в 2011 році, але до цих пір вийшла тільки в США, так і відразу на відео. При тому, що її творець Джош Столберг – далеко не остання людина в американському кинопроме (він написав сценарії до комедії «Удачі, Чак», слэшеру «Крик в гуртожитку» і хоррор-комедії «Піраньї 3D»), а в головних ролях тут ціла армія зірок. Нехай телевізійних, але тим не менш – Конні Бріттон знають «Американської історії жахів» і «Нэшвиллу», Памелу Эдлон – за «Блудодійній Каліфорнії», Сара Хайланд і Джулі Боуен знімаються в «Американську сімейку», Алан Тудик пам’ятний багатьом по «Светлячку», а зараз блищить «ПригорАде».

Кадр з фільму «Давай зробимо дитини »

Актори працювали практично безкоштовно – за твердженням режисера, найвищий гонорар за роль склав 100 доларів

Як би там не було, фільм довго не міг знайти дистриб’ютора, і, в принципі, прокатників можна зрозуміти – це миле кіно, але в ньому немає нічого такого, за що глядач захотів би заплатити свої кровні. Це продукт для малого екрану як за формою, так і по змісту – фільм, який складається з серії маленьких сюжетів-віньєток, головна «фішка» яких (вагітність!) проглядається з самого початку. А раз фінал відомий заздалегідь, то заради чого подібне кіно дивитися? Заради персонажів, ситуацій, діалогів… Так, можливо, але в даному випадку Столберг, здається, перестарався – аж дев’ять сюжетних ліній, кожна з яких вкладається в одне речення.

Кадр з фільму «Давай зробимо дитини»

Ось подружжя, які дуже хочуть завагітніти і роблять все «за правилами». Ось пара, яка тільки познайомилася заради випадкового сексу. Ось хлопець з дівчиною, які займаються цим вперше. Ось тільки що обзавелися дитиною батьки, які навіть не здогадуються, що де один, там і другий. Ось лесбіянки, які спочатку вирішують, хто з них виносить дитини, а потім здійснюють задумане. Ось молоді і гарячі коханці, які тільки що посварилися, але ось-ось влаштують «примирливий секс». І ще кілька подібних історій – всі односкладові і, чесно кажучи, не дуже оригінальні. А враховуючи, що на кожну пару доводиться дай бог по 7-8 хвилин екранного часу, на якусь глибину характерів розраховувати не варто.

Так, фільм дурний, і в ситуаціях, які Столберг моделює, періодично проскакує м’який життєвий гумор, зустрічаються цікаві діалоги. Але, чесно кажучи, в них дуже чітко проглядається, що сценарій написаний однією людиною – кажуть начебто різні персонажі, але цього не відчувається. Навпаки, здається, що ці цікаві спостереження і ремарки з приводу відносин распиханы по різним героям без особливої системи. Кому-то їх дісталося більше, комусь менше, і в підсумку за постільними пікіровками деяких пар спостерігаєш з цікавістю, а про існування інших згадуєш, тільки коли дія знову перемикається на них.

Оцінка 6/10

Дивіться у кіно з 1 серпня.

155